Saç Dökülme Nedenleri ve Tedavisi

Saç Dökülme Nedenleri ve Tedavisi

Saç dökülmesi, günlük hayatın streslerinden yada genetik nedenlerden olabileceği gibi, farkında olmadığınız bazı hastalıklardan kaynaklıda olabilir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen bu saç kayıpları psikolojik yapınızı ve özgüveninizi olumsuz yönde etkileyebilir. Saç dökülmesinin altında yatan sebepler araştırılarak, olası bir hastalığın önüne geçilebilir. Şimdi gelin, saç dökülmesine neden olabilecek hastalıklar nelerdir hep beraber inceleyelim.

Saç Dökülmesi Sebepleri

Erkeklerde en çok karşılaşılan saç dökülme sebepleri arasında Testosteron Hormonu üretimini söyleyebiliriz. Bir steroid hormonu olan testosteron, saç köklerinde kimyasal tepkimeler göstermesi sebebi ile saçlarda dökülmeye ve incelmeye sebep olur. Bu durumun ortaya çıkmasındaki en önemli sebep genetik faktörlerdir. Erkeklerde karşılaşılan saç dökülme şikayetlerinin büyük bir bölümü bu genetik nedenlerden kaynaklıdır. Genel olarak babanızın ya da annenizin saçları erken yaşta dökülmeye başlamışsa, sizinde aynı sorunu yaşamanız muhtemeldir.

Saç dökülmesi nedenleri arasında sıkça karşılaştığımız durumlardan bir diğeride strestir. Yoğun stres altında sürekli belirli kaygılar taşıyarak yaşayan insanlarda erken yaşta saç dökülmesi ya da egzema gibi deri hastalıklarının görülmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumu değiştirip streslerden arınmak, bireyin insiyatifinden çok çevresel faktörlere bağlı olduğu için oldukça zordur.

Önemli hastalıkların tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar saç dökülmesine sebep olan faktörlerden bir diğeridir. Özellikle kanser tedavisi için alınan ilaçlar vücuttaki tüylerin tamamen dökülmesine sebep olabilmektedir. Bu tarz hastalıkları atlatan insanlarda tekrar saç üremesi görülse de, eskisi gibi doğal ve gür saçlara sahip olunması malesef çok karşılaşılan bir durum değildir.

Bu tarz spesifik olayların dışında saç boyası, jöle gibi kimyasal maddelerin saça sürülmesi de saç köklerini zamanla güçsüzleştirip saç kaybına neden olabilmektedir. Son olarak kötü beslenme alışkanlığı, vitamin, demir ve protein eksikliğine yol açacağı için saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Yukarıdaki sebeplerden dolayı saç dökülmesi ya da saç seyrelmesi yaşayan insanlar ilaç kullanımı, saç ekimi ve saç mezoterapisi gibi yöntemlere başvurmaktadır. Ancak bu gibi aksyonlardan önce uygulamamız gereken bir takım doğal yöntemler vardır. Öncelikle saç kaybı yaşayan insanlar saça zarar verebilecek her türlü kimyasal ürünlerden uzak durmalıdır. Vitamin, Demir ya da Protein eksikliğinden dolayı yaşanan bir saç dökülmesi varsa, hasta beslenme alışkanlığını değiştirip, saç yapısında değişiklik olup olmadığını gözlemlemelidir. Bütün bu doğal yöntemleri denedikten sonra saç kaybı devam ederse, yapılması gereken şey bir saç kliniğini ziyaret edip uzman bir doktora muayene olmaktır.

Son yıllarda Türkiye’de saç ekimi ve saç tedavileri için bir çok klinik açılmıştır. Bu klinikleri seçmeden önce mutlaka gerekli araştırmalar yapılıp, güvenilir saç ekim merkezleri ve saç klinikleri tercih edilmelidir. Özellikle İstanbul’da saç ekimi ve tedavisi için açılan yüksek standartlardaki saç bakım merkezlerinden birine giderek, saçınızın dökülme nedenini teşhis edip, en uygun tedavi prosedürünü uzman hekimler gözetiminde uygulamalısınız.

Saç Dökülmesinde Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri

İlaç tedavisi: Saç kaybını önlemek ve olan saçı güçlendirmek için bakanlık onaylı ilaçlarla doktor kontrolünde tedavi süreci başlatabilirsiniz. Bu tedavi yöntemiyle saç kökü sayınızı arttırabilir, saç tellerinizin kalınlaşmasını sağlayabilir ve var olan saçınızın daha fazla dökülmesini engelleyebilirsiniz. “İstanbul en iyi saç merkezleri” gibi araştırmalar yaparak birçok saç kliniği hakında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saç Mezoterapisi: Saç mezoterapisi son yıllarda saç dökülmelerine karşı oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir. İstanbul’daki saç merkezleri arasından, bu yöntem için uygun olanı seçerek saç mezoterapisi tedavisi uygulayabilirsiniz. Bu yöntemde saç derisine mikro iğneler enjekte edilerek saç onarımı için ihtiyaç duyulan mineral, vitamin, antioksidan yüklemesi yapılmaktadır. Saç mezoterapisi yöntemi ile güçlü saç köklerine sahip olabilirsiniz.

Saç Ekimi: Saç dökülmesi problemlerinin çözümü ve estetik onarım için en çok tercih edilen yöntem saç ekimi yöntemidir. Son yıllarda Türkiye’ de saç ekim merkezleri gerek kalitesi, gerekse de maliyeti bakımından oldukça rağbet görmektedir. İstanbul saç ekim merkezleri, saç ekimi konusunda oldukça donanımlı kriterlere ve uzman doktorlara sahiptir. Bu konuda detaylı saç ekim yöntemleri ve diğer önemli bilgileri öğrenmek içinSaç Ekim Yöntemleri Nelerdir?” başlıklı makalemize buradan erişebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *