Abdi İpekçi Cad. No:5/3 D:4 Arzu Apt. Nişantaşı / İstanbul Türkiye

Saç Ekimi ve Tedavi Süreçleri

Saç Ekimi ve Tedavi Süreçleri

Günümüzde tıp, saç dökülmesini durdurmaya ve dökülen saçları onarmaya yardımcı olan eksiksiz bir donanıma ve teknolojiye sahiptir. Gelişen teknoloji sayesinde artık birçok farklı saç ekimi yöntemleri ile saçsız deriyi tekrar canlandırmak mümkündür. Bu yöntemlerden biri de saç ekimidir. Doktorlarımız 2000’li yılların başında beri Türkiye’de saç ekimi yapmaktadır. Vücudunuzun belli bölümlerinden alınarak ekilen saçlar, rengini, yapısını ve büyüme hızı gibi doğal özelliklerini korur. Zaman içerisinde bu süreç hız kazanarak kendini tekrarlar ve kalıcı olarak gelişim gösterir.

İstanbul’daki saç ekim klinikleri uyguladıkları modern saç ekimi tedavileri ile, hastanede yatmanıza gerek kalmadan lokal anestezi altında gerçekleştirilen en iyi saç ekimi yöntemleri ile sizlere saçlarınızı geri kazandırıyoruz. Ekilecek saç kökleri, kafamızın ense gibi güçlü kısımlarından alınıp, saç yoğunluğunun az olduğu bölgelere özel ekipmanlar ve tekniklerle aktarılan cerrahi bir tedavi sürecidir.

Saç ekimi işlemi sırasında, kafa derisinde yara izi kalmaması için FUE, Perkütan ve DHI gibi en gelişmiş saç ekim metodları kullanarak en sağlıklı ve hijyenik koşullarda tedavi sürecini uyguluyoruz. Saç ekimi işlemine başlamadan önce, hastanın saç yapısı ve dökülme oranı uzman hekimlerimiz tarafından incelenir. Daha sonra, hangi tedavi prosedürünün uygulanması gerektiğine karar verilir ve tedavi süreci başlar.

Saç Ekiminde Kullanılan Tedavi Yöntemleri

DHI Saç Ekimi: Bu yöntem ile, saç ekiminin uygulanacağı bölgeye saç tıraşı yapılmadan tedaviye başlanabildiği için, kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç ekim metodları arasındadır. DHI saç ekimi, donör bölgesinden toplanan güçlü saç köklerinin, özel ekipmanlar yardımıyla hedef bölgeye ekilmesiyle uygulanan bir saç ekim yöntemidir. Bu yöntemde greftlerin yerleştirilmesini sağlayan çubuk şeklindeki medikal alet hem kafa derisinde kanal açabilmekte hem de bu kanallara kök yerleştirme işlemini aynı anda gerçekleştirebilmektedir. Bu teknik sayesinde saç kökleri daha kısa sürede ekilerek, tahmin ettiğinizden daha kısa bir tedavi sürecini kapsar. Lokal Anestezi şeklinde uygulanan DHI saç ekimi yöntemi, “tıraşsız saç ekimi” olarakta bilinir. Bu işlem, uygulanacak olan kafa yapısı ve miktara bağlı olarak 6 ile 8 saat arasında bir sürede tamamlanır.  

FUE Saç Ekimi: FUE saç ekimi tekniği, dünyada en çok bilinen saç ekimi teknikleri arasındadır. Bu yöntem saçların tamamen kesilmesi ile başlar. Saç köklerinin alınacağı donör alana lokal anestezi uygulandıktan sonra mikro motor ile gevşetilen saç kökleri medikal aletlerle çıkarılır. Donör bölgesinden çıkarılan saç köklerinin canlı kalabilmesi için oda sıcaklığında tutulmadan soğuk izotonik sıvılarda bekletilmelidir. Bu sayede saç kökleri 5 saate kadar dışarda yaşayabilir. Aksi takdirde hücre kökü ölümleri yaşanabilir, bu da saç ekim işlemini başarısızlıkla sonuçlandırır.

Saç köklerinin çıkarılma işleminden sonra, saç derisinin ekim yapılacak bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Cerrahi bıçaklarla kafada kanallar açılarak toplanan saç kökleri hedef bölgelere yerleştirilir. İşlem tamamlandıktan sonra uygulama yapılan bölge pansumanlanarak kapatılır. FUE saç ekimi, maksimum kök ekimine olanak sağlayan bir tekniktir ve yaklaşık olarak 7 saat sürer. FUE tekniği ile 4500 greft nakli yapılabilir. Tedavi sürecinde lokal anestezi uygulandığından dolayı hasta saç yüzeyinde herhangi bir ağrı hissetmez. Çok seyrek saçlı olan ya da saçları tamamen dökülmüş hastalar için en ideal yöntemdir.

Perkütan saç ekimi tekniği, diğer yöntemlere göre daha maliyetli bir tekniktir. Bu yöntem dünyada çok az klinikte uygulanan özel bir saç ekim yöntemidir. Çabuk iyileşme gösteren ve saça doğal bir görünüm katan Perkutan tekniğinde, tedavi sonrasında saç yüzeyinde minimum seviyede ödem oluşur. İki seans halinde uygulanan bu yöntemde, oldukça sık ekim yapılabilir. Bu avantajından dolayı ön bölümdeki dökülmeler için oldukça idealdir.

Perkütan saç ekimi tedavisinin uygulaması, tüm saçın tıraşlanması ile başlar. Ekim yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra saç derisi yüzeyinde kanallar açılır. Bu kanal açılımında kullanılan özel iğneler sayesinde saç kökleri, ekilen alana daha rahat tutundukları için mükemmel sonuçlar elde edilir. Perkütan tekniği uygulandıktan 9-12 ay sonra, son derece doğal ve gür görünümlü saçlara kavuşabilirsiniz.

Bu yazımızda Türkiye’de saç ekimi yöntemleri ve tedavi süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler aktardık. İstanbul’da saç ekimi ve Türkiye saç ekimi fiyatları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için, Türkiye’de Saç Ekimibaşlıklı yazımıza buradan erişebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *