Abdi İpekçi Cad. No:5/3 D:4 Arzu Apt. Nişantaşı / İstanbul Türkiye

Türkiye’de Saç Ekimi

Türkiye’de Saç Ekimi

Türkiye’de Saç Ekimi

Günümüzde özellikle erkeklerin yaşadığı saç dökülme problemi saç ekimi yapılarak çözülebilir bir durum haline gelmiştir. Saç ekimi; saç azalması ya da saç kaybı yaşanan bölgeye, saçın daha yoğun olduğu donör kısımlarından saç kökü transferi yapılarak uygulanan bir işlemdir.  Bu transfer işlemi genellikle ense gibi güçlü saç köklerinin olduğu bölümlerden alınan saç kökleri ile gerçekleşir. Çünkü ense kısmı kafa bölgesinde saçın en yoğun olduğu yerdir. Ense bölgesi dışında sakal ve göğüs bölgesinden de transfer sağlanabilir, ancak bu bölgeler ense kadar yoğun ve güçlü kıl köklerine sahip olmadığı için sağlıklı bir kök transferi gerçekleşmeyebilir.

Türkiye’de her üç insandan biri saç dökülme sorunu ile karşılaştığı için bu konuda uzman birçok doktor ve saç ekim merkezi saç ekimiyle ilgili yatırımlar gerçekleştirmiştir. Özellikle İstanbul’da saç ekimi tedavisi başarılı uzman doktorlar tarafından modern kliniklerde gerçekleştirilmektedir. Saç ekimi tedavisi önemli bir süreçtir. Bu nedenle bu tedaviye başlamadan önce saç ekimi yapılacak bölge ile donör bölgesinin uyumlu olması gerekmektedir. Donör bölgesinden alınacak saçın ekilen kısımdaki saç ile aynı performansı göstermesi önemlidir. Bu yüzden tedavi öncesi tüm kontroller yapılarak kişiye özel bir tedavi uygulanması gerekir.

Saç Ekimi Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar


Saç ekimi
yapılmadan önce saç çizgisi hastanın yüz hatlarına uygun olacak şekilde çizilmelidir. Yüz hatları ve kafa çizgisi kişilere göre farklılık gösterdiği için doğru bir çizim yapılması çok önemlidir. Hastanın kafa yapısı ve yüz hatlarına uygun yapılan saç çizgisi daha doğal bir görüntü ortaya çıkar.

Saç ekimi tedavis
i sırasında yapılan en büyük hatalardan biride saçın çok seyrek olduğu yerleri bir anda doldurmaya çalışmamaktır. Bu şekilde gerçekleşen bir saç ekimi tedavisi ile beklenilen sonuç alınamayabilir. Böyle durumlarda çok seyrek olan bölümleri, gerekirse birkaç seans ile yoğun bir şekilde doldurarak tamamlamak daha doğru olacaktır.

Doğru bir açıdan saç ekimi yapılması da bir diğer önemli noktadır. Yanlış açı ile yapılan saç ekimi tedavisi ekilen saçların tutunma gücünü azaltabilir ve ortaya doğal bir görüntü çıkmasını engeller.

Saç ekimi tedavisinde
donör bölgesinden çok fazla greft ya da saç kökü alınması da tedaviyi olumsuz yönde etkileyecek bir işlemlerden biridir. Bu durum hastanın tedavisinde düzeltilemeyecek sorunlara yol açabilir. Bu nedenle donör bölgenin iyi analiz edilip telafi edilebilecek oranda transfer yapılmasına dikkat edilmelidir.

Türkiye’ de Saç Ekimi Fiyatları

Türkiye’de saç ekimi fiyatları dünyadaki birçok ülkeye kıyasla yüzde 70 oranında daha uygun fiyatlıdır. Sadece fiyat açısından değil, kalite ve alınan sonuçlar bakımından da Türkiye saç ekimi tedavisinde en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkemizin saç ekimi tedavisinde bu kadar başarılı olması kaliteli saç ekim merkezlerinin açılmasında etkili olmuştur. Türkiye’nin birçok şehrinde açılan saç ekim merkezleri kaliteli tedavileriyle güzel sonuçlar elde ederek yoluna devam etmektedir. Özellikle İstanbul’da saç ekim merkezleri başarılı sonuçlarla her yıl Avrupa’dan ve dünyanın birçok noktasından gelen turistleri ağırlayarak sağlık turizminde önemli bir rol oynamaktadırlar.

Saç ekim tedavisi fiyatları
konusundan bahsedecek olursak;  her saç ekim merkezinin kendine uyan bir fiyat politikası olduğunu söyleyebiliriz. Bu tedavi sürecinde fiyatlar saç ekim merkezine göre ve hastanın tedavi yöntemine göre değişkenlik gösterilebilir. Bu sebeple net bir fiyat bilgisi alabilmek için en doğru bilgiyi saç ekim merkezlerinde yapacağınız muayene sonrasında öğrenebileceğiniz gibi mail adresimize farklı açılardan çektiğiniz fotoğraflarınızı göndererek tahmini fiyat bilgisi alabilirsiniz. Unutmayın ki uygulanan tedaviler şehir ve ülke bazında değişkenlik gösterebilir.

Özellikle İstanbul’daki saç ekim merkezleri, son teknoloji saç ekim yöntemleri ve uygun fiyatları ile son yıllarda oldukça popüler bir saç ekim merkezine dönüşmüştür. Siz de uzman doktorlarımız ve donanımlı saç ekim kliniğimizi ziyaret ederek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Gür ve sağlıklı saçlar sizin de hakkınız.

Bu yazımızda Türkiye’de ki saç ekimi merkezleri ve saç ekim fiyatları ile ilgili bilgileri paylaştık. Saç ekimi dışında hizmet verdiğimizsakal ekimi, bıyık ekimi, kaş ekimi ve favori ekimhakkında ayrıntılı bilgiler edinebileceğiniz makalemize burada erişebilirsiniz.

Facebook : https://www.facebook.com/DrEmreCicek

Instagram : http://instagram.com/emrecicek/

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *