Abdi İpekçi Cad. No:5/3 D:4 Arzu Apt. Nişantaşı / İstanbul Türkiye

Saç Ekim Yöntemleri

Saç Ekim Yöntemleri

Saç ekim yöntemleri gelişen teknoloji ile birlikte gün geçtikçe artmaktadır, Birçok tekniğin kullanıldığı saç ekiminde, tedavi süreçleri ve masrafları kullanılan tedavi yöntemine göre farklılıklar göstermektedir. Bu tedavi yöntemleri dünyanın birçok bölgesinde aynı şekilde uygulanır ancak, doktor maaşı, kullanılan ekipmanların kalitesi ve saç ekimi kliniğinin bulunduğu ülkenin şartları gereği fiyatlar farklılık gösterebilmektedir.

Türkiye’de saç ekimi yapan birçok klinik, kullanılan teknojik aletler ve üstün doktor kalitesiyle Avrupa ile yarışır hale gelmiştir. İstanbul’da saç ekim fiyatları, Avrupa’ya ve diğer ülkelere oranla daha uygun olduğu için, İstanbul’da saç ekimi yaptıran yabancı vatandaş sayısı her yıl rekor düzeyde artarak devam ediyor. Siz de küçük bir araştırma yaparak en iyi saç ekim merkezlerini keşfedebilir ve size en uygun kliniği tercih edebilirsiniz.

Saç Ekim Yöntemleri Nelerdir?

En çok tercih edilen saç ekim yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

FUE Saç Ekimi: “Follicular Unit Extraction” saç ekim tekniği olarak bilinen FUE saç ekimi, en çok tercih edilen ve en modern saç ekim tekniklerinden biridir. Bu yöntem ile ense gibi güçlü saç köklerine sahip olan donör bölgelerinden alınan saç kökleri saçsız alana yerleştirilir. Bu yöntemde temel olarak uygulanan tedavi, kıl kökünün “greft” olarak saçsız bölgeye transfer edilmesidir. Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu tedavi 6-8 saat arası süren tek seanstan ibarettir. Doğru uygulandığı takdirde başarı oranı oldukça yüksektir.

Perkutan Saç Ekimi: Perkutan saç ekimi tekniği, maliyetli bir yöntem olması sebebi ile dünyada çok az sayıdaki saç ekim kliniğinde uygulanmaktadır. Bu yöntemde saç derisinde özel iğnelerle yuvarlak şeklinde kanallar açılır. Toplanan saç kökleri bu yuvarlak kanalların içine yerleştirildiği zaman hiç bir şekilde yerinden oynamaz ve ekilen saç kökü doğru açıdaki pozisyonunu sürekli korur. Bu teknikle yerleştirilen saç kökleri kullanılan özel iğneler sayesinde hiç bir şekilde zarar görmez. Perkutan saç ekimi yöntemi genellikle iki seans şeklinde uygulanır.

DHI Saç Ekimi: “Direct Hair Implant” olarak bilinen saç ekimi, en çok uygulanan saç ekim yöntemlerinden biridir. “Choi” adı verilen saç ekim kalemleri ile donör bölgeden toplanan saç kökleri, yine bu cihaz ile saçsız bölgeye transfer edilir. Bu yöntem saç kesimi gerektirmediği için, uzun saçlı erkekler ve kadınlar tarafından sıkça tercih edilir. Doğru uygulandığı takdirde başarılı ve doğal sonuçlar elde edilebilir.

Robotik Saç Ekimi: Robotik Saç Ekimi, son 10 yılda hayatımıza giren bir saç ekim yöntemidir. Bu yöntemde saç kökleri ileri bir teknoloji ürünü olan özel robotlarla toplanıp, hedef bölgeye yerleştirilir. Robotik Saç Ekiminin en büyük farkı, kıl kökleri robotik optik okuyucular sayesinde hafızaya alınır ve mevcut kıl kökleri zarar görmeden kanal açılır. Bu yöntem her ne kadar maliyetli ve yüksek teknoloji ile uygulansada, henüz kesin sonuçlar çıkaramadığı için tercih edilen bir yöntem değildir.

Tıraşsız Saç Ekimi: Günümüzde saç ekimi yöntemlerinin çoğunda, daha iyi sonuçlar alabilmek için tedavi öncesinde saçlar tamamen tıraş edilir. Tıraşsız saç ekimi yöntemi ile, hasta toplum içerisinde kendini kötü hissetmez ve saç ekimi işlemi uyguladığı belli olmaz. Bu sayede saç ekimi işlemi sonrasında günlük hayatlarına olağan akışıyla devam edebilirler. 4-8 saat arası süren bu tedavi şekli, her saç yapısına uygun olmamakla birlikte, uzman doktorların onayı olmadan bu tekniğe başvurulması tavsiye edilmez.

Bu yazımızda en çok tercih edilen saç ekim yöntemleri konusunu inceledik. Saç dökülme nedenleri, Türkiye’de saç ekim tedavisi ve İstanbul’da saç ekimi imkanlarını öğrenmek içinSaç Dökülme Nedenleri ve Tedavisi ile ilgili makalemize buradan erişebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *