Abdi İpekçi Cad. No:5/3 D:4 Arzu Apt. Nişantaşı / İstanbul Türkiye

Sakal, Bıyık, Kaş ve Favori Ekimi Nedir?

Sakal, Bıyık, Kaş ve Favori Ekimi Nedir?

 Türkiye’de saç ekimi tedavisi son yıllarda insanların yoğun bir şekilde tercih ettikleri tıbbi bir yöntemdir. Bu yöntem saçın daha yoğun olduğu ense bölgesinden alınarak seyrek kısımlara transfer edilme işlemidir. Genellikle saç ekimi transferi bilinse de bunun dışında sakal ekimi, bıyık ekimi, kaş ekimi ve favori ekimi işlemlerinde de İstanbul saç klinikleri sıklıkla tercih edilmektedir.

Sakal ve Bıyık Ekimi

Gelişen cerrahi işlemler sayesinde seyrek olan sakal ve bıyık bölgelerine kıl kökü nakli yapılarak daha estetik bir görünüm elde etmek mümkün. Sakal ve bıyık bölgesinde oluşan seyreklikler farklı teknikler kullanılarak ortadan tamamen kalkabilir. Tedavi sürecinde doğru bölgeleri analiz ederek sakal ve bıyık kıllarına güçlü bir görünüş kazandırmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Kişilerin yüz hatları, sakal ve bıyık çizgileri farklılık gösterdiği için, İstanbul’daki en iyi saç klinikleri, teknolojik tıbbi cihazlar kullanarak, uzman hekimler tarafından uygulanan işlemlerle kişiye en uygun sakal ve bıyık ekimi tekniği kullanılmaktadır.

Son yıllarda sakal ve bıyık ekimine artan talep üzerine İstanbul’da saç ekimi merkezleri yoğun bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır. Ayrıca birçok ülkeye kıyasla İstanbul’daki saç klinikleri her geçen gün başarılı tedaviler gerçekleştirerek dünyadan hasta kabulüne başlamıştır. Türkiye’deki saç ekim merkezlerinin çoğalmasının ve profesyonelleşmesinin en önemli nedenlerinden biri de yurtdışından da sakal ve bıyık ekimi talebinin çok yoğun bir şekilde gelmesidir. Bu talebin oluşmasındaki en önemli etken, Türkiye’de saç sakal ekimi fiyatları ve alınan başarılı sonuçlardır.

Favori Ekimi

Saç-sakal ekiminin yanı sıra, erkekler için favori ekimi de sık tercih edilen tedaviler arasında yer almaktadır. Favori ekimi tedavisi, kulak yanlarında bulunan kıl köklerinin yüze daha iyi bir görüntü kazandırmak ve seyrek bölgeyi güçlendirmek için yapılan medikal bir işlemdir. Fakat medikal tedavinin yetersiz kaldığı zamanlarda cerrahi işlem de uygulanabilir. Favori ekimi tedavisi yapılmadan önce, hastanın tedaviye uygun olup olmadığını tespit etmek için gerekli tahliller ve analizler uzman doktor kontrolünde mutlaka yapılmalıdır. Daha sonra lokal anestezi ile favori ekimi işlemi gerçekleşir. Tedavi sonrası süreçte doktorunuzun direktiflerini uygulayarak süreci daha rahat bir şekilde atlatabilirsiniz.

Kaş Ekimi

Erkeklerin saç ve sakal ekimine gösterdiği ilgiyi kadınlar da kaş ekimi için göstermektedir. Kadınların kaş dökülmeleri sorunu, kalıcı kaş ekimi tedavisi ile sonlanabilir. Bu tedavi yöntemi FUE tekniği ile uygulanır. Vücudun uygun bölgelerinden mikro motorlar yardımı ile alınan kıl kökleri ile kaş ekimi başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Kaş ekimi yöntemi ile kadınlar daha dolgun ve dikkat çekici kaşlara sahip olarak özgüven kazanmalarının yanında daha belirgin bir yüz yapısıyla güzelleşirler. Bu tedavi sayesinde elde edilen doğal görüntü oldukça tatmin edici olmaktadır. Kaş ekimi için en uygun ve sağlam kıl kökleri ense bölgesinden rahatlıkla transfer edilebilir. Bunun yanı sıra, koltuk altı ve kol bölgesinden alınan kıl kökleri de kaş ekimi işlemi için uygundur. Her bireyin kıl yapısı farklı olduğu için tedaviye başlamadan önce detaylı bir analiz yapılması ve en güçlü kıl köklerinin tespiti yapılarak kaş ekimin gerçekleşmesi sağlıklı ve başarılı bir tedavi için oldukça önemlidir.

Kaş ekimi işlemi öncesinde doktor ve hasta istenilen kaş şekline karar verip çizim yapılır ve işlem başlar.  Uygun görülen bölgeden alınan kıl kökleri bekletilmeden kaş bölgesine yerleştirilmelidir. Kaşın belli bölgesinde bulunan seyreklik kısa bir sürede doldurularak işlem tamamlanır. Tedavi süresi kaş bölgesinde bulunan seyrekliğe bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Kaş ekimi işleminden üç gün sonra hasta kaşını yıkayabilir. Tedavi sonrası kabukların iyileşmesi kısa bir süre sonra gerçekleşir. Hassas cilt yapısına sahip olan hastalarda kızarıklık ve şişlikler oluşabilir. İstanbul’da kaş ekimi fiyatlarına değinecek olursak bu durum hastanın kaşının seyreklik durumuna ve tedavinin süresine göre değişkenlik gösterebilir.

Bu yazımızda İstanbul’da sakal ekimi, bıyık ekimi, kaş ekimi ve favori ekimi gibi tedavi yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler aktardık. Saç Ekimi ve Tedavi Süreçleri’’ başlıklı yazımıza buradan erişerek İstanbul’da saç ekimi ve Türkiye’de saç ekimi fiyatları ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *